Analyse
Deutsche Bank 10 jaar geleden - vrijdag 2 februari 2007

DB heeft vertrouwen in de toekomst en verhoogt zijn dividend met 60 %.

Zeer mooi dividend

Deutsche Bank trekt zijn dividend over 2006 met 60 % op, een teken van vertrouwen dat kan tellen. Het aandeel is goedkoop. 
KOPEN.

De markt reageerde aangenaam verrast op de dividendverhoging met 60 % tot 4,00 EUR (verwacht brutorendement van 4,5 %). De groep heeft inderdaad een uitstekend jaar achter de rug. De winst per aandeel steeg met 64 % tot 12,52 EUR (het uitzonderlijk belastingkrediet in het vierde kwartaal niet meegerekend) en het rendement op eigen vermogen bedroeg 31 % (25 % verwacht). De mooie prestatie was vooral te danken aan de investeringsbank (voor ondernemingen) die munt sloeg uit het gunstige klimaat zowel voor de obligatie- (DB’s specialiteit) als voor de aandelenhandel. De tweede divisie van de groep, die zich tot particulieren richt, maakte ook vooruitgang, maar minder snel en ze blijft minder winstgevend. We blijven overigens gemengde gevoelens hebben bij deze activiteit. De internationale expansie zowel van de tak vermogensbeheer (overname in het VK) als van de retailbank in de groeilanden lijkt ons beloftevol, maar de investeringen in de weinig rendabele Duitse retailbank (dure overnames van overheidsbanken) kunnen ons minder bekoren. Globaal gezien blijven de vooruitzichten echter goed en we trekken onze winstramingen op, van 12,06 tot 13,16 EUR per aandeel voor 2007 en van 12,58 tot 13,73 EUR voor 2008.

Koers op het moment van de analyse : 108,40 EUR

Grootste Duitse privé-bank die een plaatsje tussen de grootste zakenbanken ter wereld ambieert. In Duitsland verstevigt ze haar retailbankpoot.

Deel dit artikel