Analyse
Brantano 10 jaar geleden - maandag 26 februari 2007

Brantano beleeft moeilijke tijden en we zien niet meteen beterschap. Hoewel er over enkele weken misschien eindelijk nieuws komt over de herschikking van het aandeelhoudersschap zouden we daarop niet speculeren.

Weinig bemoedigend 2007

Brantano beleeft moeilijke tijden en we zien niet meteen beterschap. Hoewel er over enkele weken misschien eindelijk nieuws komt over de herschikking van het aandeelhoudersschap zouden we daarop niet speculeren. Het aandeel is trouwens al duur.
VERKOPEN.

De bijna onmogelijk te kloppen recordwinst van 10,51 EUR per aandeel die Brantano in 2006 boekte en de dividendverhoging tot 1,125 EUR (+11 %) waren volledig te danken aan eenmalige vastgoedoperaties, want operationeel was 2006 een archislecht jaar. De groep zag haar omzet met 2,9 % slinken, terwijl de winstmarges onder druk bleven (o.a. hogere huurlasten in het VK). In België moet ze het afleggen tegen enkele fors opkomende concurrenten (ook “betere” schoenenverkopers beginnen – met succes – met baanwinkels) terwijl er ook aan het Britse groeiverhaal een einde kwam. Met 7 geplande winkelopeningen en een verwachte omzetgroei van maximum 5 % ziet het er ook voor 2007 somber uit. Hogere marketingkosten in het VK en bijkomende huurkosten in België (verkochte winkels worden nu gehuurd) zullen bovendien op de bedrijfswinst wegen. We hebben onze winstramingen fors gekortwiekt, van 2,39 naar 1,15 EUR per aandeel voor 2007 en van 2,69 naar 1,30 EUR voor 2008. Het dividend over 2007 schatten we op 0,90 EUR netto(-20 %).

Koers op het moment van de analyse : 37,50 EUR

Brantano is een Belgische distributeur van (sport)schoenen, sportkledij, en accessoires voor de hele familie in het middenmarktsegment. De groep is met ruim 280 zelfbedieningswinkels actief in België, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten. Ruim de helft van de omzet wordt in het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd.

Deel dit artikel