Analyse
American Ecology 11 jaar geleden - maandag 12 februari 2007

Bemoedigende resultaten over het vierde kwartaal en betere vooruitzichten.

Geruststellende kwartaalomzet

Bemoedigende resultaten over het vierde kwartaal en betere vooruitzichten. De consolidatie van de sector moet de groep op een of andere manier ten goede komen. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

Na de eerder zwakke vooruitzichten die de directie in december voor 2007 formuleerde, waren we aangenaam verrast door de verkoopcijfers over het vierde kwartaal. Dankzij de fikse stijging van het volume in het kader van het contract met Honeywell (1/3 van de omzet) en het feit dat ze sinds oktober opnieuw diensten levert aan het Amerikaanse leger, steeg de omzet met 63 %. Ondanks deze onverhoopte omzetgroei, kwam de winst per aandeel over heel 2006 uit op 0,83 USD (uitzonderlijke elementen niet meegerekend), slechts een fractie meer dan we verwacht hadden. Dat is voornamelijk te verklaren door het grote aandeel van het Honeywellcontract in de omzet. Het grootste deel van dat contract heeft betrekking op het vervoer van afval, terwijl deze activiteit minder rendabel is dan de verwerking van afval. Intussen heeft American Ecology het volume afval dat voortvloeit uit het tot in 2009 lopende Honeywellcontract met 20 % opgetrokken. Voorts zou de groep de komende jaren voordeel moeten halen uit de consolidatie van de sector, ofwel als overnemer (gezonde balans) ofwel als prooi (zwakke beurswaardering). Voor 2007 ramen we de winst per aandeel op 1 USD.

Koers op het moment van de analyse : 19,55 USD

Actief in het vervoer en de verwerking van gevaarlijk afval voor industriële ondernemingen (chemiebedrijven, kerncentrales, raffinaderijen) en overheidsinstellingen (Amerikaans leger…).

Deel dit artikel