Analyse
Vestas Wind Systems 10 jaar geleden - vrijdag 5 januari 2007

De bestellingen blijven binnenstromen, maar we vinden de resultaatverwachtingen van het management toch wel erg hoog gegrepen.

Koers overdreven hoog

De bestellingen blijven binnenstromen, maar we vinden de resultaatverwachtingen van het management toch wel erg hoog gegrepen. Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

De Deense windmolenspecialist blijft nu al een aantal weken de bestellingen binnenrijven: in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Italië, en nu ook een contract om een capaciteit van 100 megawatt te installeren in Amerika. Nog maar eens een bewijs dat de vraag naar windenergie ook in 2007 erg hoog zal blijven. Al deze bestellingen sterken het management in hun ambitie om de omzet in 2007 met minstens 20 % te doen toenemen. Dat lijkt ons op zich niet onhaalbaar, maar we zijn wel een stuk sceptischer als het op de bedrijfsmarge aankomt. Daar mikt het management op 7 à 9 % in 2007 (ten opzichte van ongeveer 5 % in 2006). Dit lijkt ons toch wel erg ambitieus als we rekening houden met de context waarin het bedrijf opereert: Vestas kampt nog altijd met bevoorradingsproblemen (verschillende toeleveranciers kunnen de vraag nauwelijks volgen) en een aantal grote concurrenten zoals Siemens en General Electric hebben letterlijk en figuurlijk de wind in de zeilen en zijn bezig aan een stevige opmars. Wij handhaven onze winstprognoses op 3,61 DKK voor 2006 en op 8,56 DKK voor 2007. Aan de huidige koers is het aandeel volgens ons overgewaardeerd.

Koers op het moment van de analyse : 235,50 DKK

Vestas is een Deense onderneming die windmolens ontwerpt, fabriceert, assembleert en onderhoudt.

Deel dit artikel