Analyse
In het kort 11 jaar geleden - zondag 7 januari 2007

Wat is er gebeurd tussen 2 en 5 januari 2007 ? Meer nieuws over aandelen...

Koersvariatie tussen 2 en 5 januari 2007 in locale munt

AXA (+1,7 %; 31,2 EUR)  • Kopen
In het kader van haar heroriëntering op levensverzekeringen en vermogensbeheer gaat de Franse groep de divisie schadeverzekeringen van dochter Winterthur in de VS verkopen.

CORUS (+1,2 %; 537 p.)  • Houden
Volgens de Indiase pers gaat Tata Steel dat eerst 455 en daarna 500 pence per aandeel Corus bood, het bod van 515 pence van CSN met een hoger tegenbod beantwoorden.

CREDIT AGRICOLE (+1,1 %; 31,69 EUR)  • Kopen
Voert een kapitaalverhoging door om overnames van retailbanken in Italië te financieren (in het kader van de fusie Banca Intesa / San Paolo-Imi).

KBC (+3,1 %; 95,75 EUR)  • Kopen
De Belgische groep heeft een meerderheidsparticipatie genomen in de Servische bank A Banka en verstevigt daarmee haar positie in Oost-Europa, een regio met een hoger risico, maar met meer groeipotentieel dan West-Europa. Minimale impact op de winst.

OPTION (+12,98 %; 11,63 EUR)  • Houden
In oktober schroefde de groep de verwachte omzetgroei voor 2006 van 75 naar 50 % terug. Nu blijkt de groei op 40 % uit te komen. Dankzij substantiële kostenbesparingen zouden de winstmarges echter wel hoger liggen dan verwacht. Aangezien een aantal orders naar 2007 werd doorgeschoven (toeleveringsproblemen bij leveranciers) bevestigt Option zijn omzetdoelstellingen. Correct gewaardeerd aandeel.

RIO TINTO (-7,8 %; 2 505 p.)  • Houden
De koers lijdt onder druk de terugval van de koperprijs, de toename van de kopervoorraden en ongerustheid in verband met de rente-evolutie in de VS.

SUEZ (-2,1 %; 38,42 EUR)  • Houden
Nieuwe overnamegeruchten schudden de koers dooreen. François Pinault die enkele maanden geleden al van zich liet horen, moet binnenkort zijn intenties bekendmaken. Intussen heeft Albert Frère zijn participatie van 8 naar 9 % opgetrokken. We zouden niet speculeren : zelfs als er een bod komt, zal de premie na de recente koershausse volgens ons de moeite niet lonen.

WOLTERS KLUWER (+1,0 %; 22,00 EUR)  • Verkopen
Zoals al een tijdje verwacht zet de groep de divisie “opvoeding” (9 % van de omzet) in de etalage. Ze hoopt er 700 miljoen dollar voor te krijgen die zullen gebruikt worden om andere bedrijfsunits uit te bouwen. Een goede zet, maar het aandeel blijft te duur.

Deel dit artikel