Analyse
Deceuninck 11 jaar geleden - maandag 8 januari 2007

De ramen- en deurenfabrikant (pvc-profielen) eindigt 2006 in het rood, maar we vertrouwen erop dat 2007 beter wordt.

Eerste verliesjaar sinds 1985

 De ramen- en deurenfabrikant (pvc-profielen) eindigt 2006 in het rood, maar we vertrouwen erop dat 2007 beter wordt. Het aandeel blijft duur.
VERKOPEN.

De terugval van de activiteiten in de VS was de laatste maanden van 2006 sterker dan verwacht (dalende woningbouw) en kon niet meer worden goedgemaakt door de goede prestaties op andere belangrijke markten (o.a. de Duitse markt die zich na moeilijke jaren eindelijk herstelt). De omzet in het vierde kwartaal daalde lichtjes, waardoor de omzetgroei voor heel 2006 blijft steken op 3 % (t.o.v. 4,5 % over de eerste 9 maanden en 6,6 % over de eerste 6 maanden). Doordat de pvc-prijzen nog verder stegen, wordt het tweede halfjaar met dieprode inkt geschreven. De marges zouden in 2006 uiteindelijk met 80 % terugvallen, terwijl wij op 40 % hadden gerekend. Voor heel het jaar ramen we het verlies op ongeveer 0,30 EUR per aandeel (we hoopten eerder nog op een bescheiden winst van 0,27 EUR per aandeel). Voor 2007 blijven we evenwel optimistisch en mikken we op een winst per aandeel van 1,12 EUR. Het dure pvc wordt intussen grotendeels doorgerekend in de verkoopprijzen en er zou binnenkort minstens een einde moeten komen aan de stijging van de pvc-prijzen (o.a. dankzij een daling van de ethyleenprijs, nieuwe productiecapaciteit in Azië en de vertraging op een aantal sleutelmarkten…).

Koers op het moment van de analyse : 22,89 EUR

Het Belgisch bedrijf Deceuninck is de grootste producent ter wereld van pvc-profielen, van het ontwerp tot de extrusie, voor de bouwsector (deuren, ramen…).

Deel dit artikel