Analyse
Oriflame Cosmetics 11 jaar geleden - maandag 4 december 2006

De marges stonden in het derde kwartaal onder druk en die trend zou volgend jaar aanhouden.

Marges onder druk

De marges stonden in het derde kwartaal onder druk en die trend zou volgend jaar aanhouden. We verlagen onze winstramingen, maar het aandeel blijft correct gewaardeerd.
HOUDEN.

In het derde kwartaal werden de resultaten zoals gezegd beïnvloed doordat de parfumverkoop in Rusland gedurende 45 dagen stillag (wijziging van de Russische wetgeving). Hoewel de verkoop sinds september opnieuw op gang is gekomen, hebben we onze winstverwachtingen voor dit jaar teruggeschroefd (van 16,17 naar 15,36 SEK per aandeel).
Voor komend jaar stelt de groep een omzetgroei van 5 à 10 % in het vooruitzicht, maar een stijging van de bedrijfsmarge zit er niet in. De groep staat immers voor heel wat investeringen : de ontwikkeling van nieuwe productlijnen, het opstarten van de verkoop in China en de bouw van een nieuwe fabriek in Rusland. Deze investeringen zullen pas vanaf eind 2007 geld in het laatje brengen, maar wegen ondertussen wel op de marges. Bovendien heeft Avon, Oriflames belangrijkste concurrent, die zijn marktaandeel in Rusland zag inkrimpen, zijn investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten en in marketing opgevoerd. Volgens ons is de kans groot dat Oriflame hetzelfde moet doen wil het zijn marktaandeel behouden. We verlagen onze winstprognose voor 2007 dan ook van 17,96 naar 16,83 SEK per aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 258,50 SEK

Zweedse cosmeticagroep, actief in 55 landen via een netwerk van meer dan 1,7 miljoen zelfstandige verkopers.

Deel dit artikel