Analyse
In het kort 11 jaar geleden - zondag 10 december 2006

Wat is er gebeurd tussen 4 en 8 december 2006 ? Meer nieuws over aandelen...

Koersvariatie tussen 4 en 8 december 2006 in lokale munt

ADIDAS (+3 %; 37,59 EUR) • Verkopen
Terwijl wij op een duidelijke stijging rekenden, belooft het management van de Duitse groep nu enkel dat het dividend minstens op peil zal blijven. Duur aandeel.

BOUYGUES (+6 %; 46,79 EUR) • Houden
De eerste negen maanden waren iets beter dan verwacht : de bedrijfswinst is met 10 % gestegen, wat eens te meer te danken was aan de divisies vastgoed en bouw (wegeninbegrepen). We trekken onze ramingen van de winst per aandeel voor 2006 en 2007 lichtjes op.

CAP GEMINI (-1,6 %; 44,93 EUR) • Verkopen
De aan de aandeelhouders voorbehouden kapitaalverhoging is al afgesloten. Met deze operatie die betrekking had op minder dan 9 % van het kapitaal, wil de groep haar oorlogskas weer aanvullen na de laatste overname in India, zodat ze eventuele buitenkansjes niet moet laten lopen. Door de toename van het aantal aandelen, vermindert, zal de winst per aandeel licht verwateren.

COCA COLA (+5,0 %; 48,91 USD) • Houden
Het aandeel komt stilaan terug in de gunst van de beleggers, o.m. dankzij de de zwakke dollar, die de winst die buiten de VS gerealiseerd wordt, positief beïnvloedt. Bovendien lijkt de activiteit in Europa en in de VS te verbeteren.

CORUS (Status quo; 500,00 p.) • Houden
Maandag woedde er een biedoorlog tussen het Braziliaanse CSN, die zijn bod verhoogde en de overhand kreeg op Tata Steel. Tijdens de eerste beursverrichtingen steeg het aandeel met zowat 4 %. Tegen 524 p.,staat de koers nu hoger dan het bod van CSN tegen 515 p. Niet speculeren.

ELI LILLY (+1,1 %; 54,00 USD) • Houden
De groep stelt een minder jaar 2007 in het vooruitzicht dan de markt hoopte. We verlagen onze ramingen, maar het aandeel blijft correct gewaardeerd.

MITTAL STEEL (+4,5 %; 31,98 EUR) • Houden
De groep mikt voor 2007 nog altijd op een stijging van de bedrijfswinst (vóór afschrijvingen) dankzij de eerste synergieën uit de fusie Arcelor/Mittal, op een (verwachte) stijging van de verkoopprijzen en op een sterke vraag

SOLVAY (+4,5 %; 113,30 EUR) • Verkopen
Nu Pfizer het onderzoek i.v.m. zijn nieuwe anticholesterolmiddel heeft stopgezet, is er weer meer belangstelling voor TriCor van Solvay. Anderzijds zijn de testresultaten van Bifeprunox (schizofrenie) bevredigend. Een en ander volstaat echter niet om onze winstprognoses te herzien.

SUEZ (+5,9 %; 38,00 EUR) • Houden
De groep bevestigt dat een fusie met GDF haar doel blijft en stelt solide jaarresultaten in het vooruitzicht.

Deel dit artikel