Analyse
Enel 11 jaar geleden - maandag 11 december 2006

Enel stapt uit de telecomsector en concentreert zich nu uitsluitend op energie. De groep kan werk maken van haar internationale expansie, die duidelijk oostwaarts is gericht.

Verkoop mobiele operator Wind

Enel stapt uit de telecomsector en concentreert zich nu uitsluitend op energie. De groep kan werk maken van haar internationale expansie, die duidelijk oostwaarts is gericht. Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

Enel heeft zijn belang verkocht in Weather Investments, het moederbedrijf van de Italiaanse mobiele operator Wind. Het telecomavontuur zit er dus op en de verkoop zal in 2007 een meerwaarde van 0,04 EUR per aandeel opleveren (die wellicht volledig via dividenden zal worden uitgekeerd). Wat de energieactiviteiten betreft, beschikt Enel nu toch al geruime tijd over de middelen om extern te groeien, en bij gebrek aan overnamekandidaten in West-Europa wendt het bedrijf de steven oostwaarts. Zo viel er goed nieuws te noteren in Turkije, waar Enel een akkoord afsloot met een lokale onderneming om de controle te verwerven over drie elektriciteitsdistributiemaatschappijen (samen goed voor ±20 % van de Turkse markt). In Rusland lijkt het erop dat Enel een belangrijke rol kan gaan spelen in het privatiseringsplan dat het Kremlin vanaf volgend jaar wil lanceren. De resultaten voor het derde kwartaal waren conform de verwachtingen en we handhaven dan ook onze winstramingen. Voor 2006 tippen we op 0,52 EUR per aandeel, voor 2007 op 0,58 EUR (inclusief de niet-recurrente winst uit de verkoop van Wind).

Koers op het moment van de analyse : 7,78 EUR

Deel dit artikel