Analyse
Arinso 11 jaar geleden - vrijdag 22 december 2006

De groep blijft mooie contracten binnenslepen, maar ook de druk op de winstmarges blijft.

Groot contract, kleine marges

De groep blijft mooie contracten binnenslepen, maar ook de druk op de winstmarges blijft. De koers verloor 4 % sinds we u in april aanraadden om te verkopen. Duur aandeel.
VERKOPEN.

Naast een contract met Delta Lloyd ondertekende Arinso ook een megacontract met Computer Associates (Amerikaanse reus in IT-diensten). Dit tweede grote contract in 2006 (het eerste met Unilever was in onderaanneming) zal over een periode van vijf jaar 60 miljoen dollar aan inkomsten opleveren, of op jaarbasis zowat 6 % van de verwachte omzet voor 2006. Het moet de groep toelaten om de verhouding tussen haar recurrente inkomsten en haar omzet nog te verbeteren (van ±33 % vandaag naar 40 % van de verwachte omzet in 2007). Over de impact op korte termijn zijn we evenwel sceptisch. Het uitvoeren van outsourcingcontracten voor personeelszaken vergt bij aanvang zware investeringen (IT-uitgaven). En om dergelijke contracten weg te kapen voor de neus van de concurrentie, moest Arinso zijn prijzen wellicht heel scherp stellen. We zijn dan ook meer dan ooit overtuigd dat de verhoopte bedrijfsmarge van 10 % tegen 2007/2008 niet bereikt zal worden en we schroeven onze winstramingen nog verder terug. Voor 2007 tippen we nu op een winst per aandeel van 1,05 EUR (nog altijd 28 % meer dan de verwachte 0,8 EUR voor dit jaar).

Koers op het moment van de analyse : 18,70 EUR

Arinso is een Belgisch informaticabedrijf dat actief is in 25 landen en dat beheerssystemen ontwerpt, installeert en beheert rond human resources.

Deel dit artikel