Analyse
American Ecology 11 jaar geleden - vrijdag 22 december 2006

Het management maakte ontgoochelende verwachtingen bekend voor 2007 en we verlagen dan ook onze prognoses op korte termijn.

Zwakke verwachtingen voor 2007

Het management maakte ontgoochelende verwachtingen bekend voor 2007 en we verlagen dan ook onze prognoses op korte termijn. Het aandeel blijft echter goedkoop.
KOPEN.

American Ecology verwacht voor 2007 een winstgroei van 8 tot 13 %. De specialist in de verwerking van gevaarlijk afval blijft daarmee onder de verwachtingen. Er heerst duidelijk onzekerheid of ze in staat zullen zijn om nieuwe grote contracten in de wacht te slepen voor de schoonmaak van vervuilde terreinen. Het bedrijfsmodel van de groep steunt op twee pijlers. Enerzijds moeten langetermijncontracten met industriĆ«le klanten voor voldoende recurrente inkomsten zorgen (bijv. een recent vierjarencontract met Philip Services voor de verwerking van afval afkomstig van Boeingfabrieken). Anderzijds aast de groep ook op grote contracten met overheidsinstanties (o.a. het Amerikaanse leger) voor grootschalige schoonmaakoperaties van vervuilde sites. Die laatste categorie projecten biedt grotere winstmarges (schaalvoordelen) maar is ook onregelmatiger en onzekerder.
Op langere termijn behouden wij hoe dan ook ons vertrouwen, maar gezien de ontgoochelende verwachtingen van de directie verlagen we onze winstramingen op korte termijn. Voor 2006 tippen we nu op 0,90 USD per aandeel (i.p.v. 0,97), voor 2007 mikken we voortaan op 1,08 USD (i.p.v. 1,20).

Koers op het moment van de analyse : 18,10 USD

American Ecology is een Amerikaans bedrijf dat gevaarlijk afval verwerkt. De belangrijkste klanten zijn industriƫle groepen (chemiebedrijven, kerninstallaties, raffinaderijen, staalbedrijven) en overheidsdiensten (o.a. het Amerikaanse leger).

Deel dit artikel