Analyse
Ackermans & van Haaren 11 jaar geleden - maandag 4 december 2006

AvH stevent dit jaar opnieuw op een recordwinst af.

Geen wolkje aan de lucht

AvH stevent dit jaar opnieuw op een recordwinst af. De vooruitzichten blijven erg goed. We schatten de decote op 13 %. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Met de meerwaarde op Quick (bijna 4,50 EUR per aandeel) die ze nog dit jaar zal binnenrijven zal de holding na het al uitzonderlijke jaar 2005, opnieuw met een recordwinst kunnen uitpakken. Het loopt inderdaad allemaal erg lekker. In de baggersector heerst momenteel een uitzonderlijk klimaat (enorm veel projecten en beperkt aanbod van schepen), zodat de marges bij dochter DEME (22 % van de intrinsieke waarde) verder blijven stijgen. In de financiële poot (27 %) blijven de banken Delen en J. Van Breda het zeer goed doen (toename van de beheerde activa, kosten onder controle, beperkte voorzieningen voor dubieuze kredieten…). En de vastgoedpoot (7 %) zal de komende jaren mooie meerwaarden genereren naarmate de projecten vorderen. AvH is overigens van plan om deze activiteit verder uit te bouwen. Volgens onze berekeningen zou de holding de komende jaren op meer dan 3,20 EUR per aandeel aan recurrente winst kunnen rekenen. Daarnaast zal de private equitypoot (13 % van de intrinsieke waarde) wellicht mooie meerwaarden opleveren. Tal van participaties zijn immers voldoende “gerijpt” om met winst verkocht te worden (o.m Oleon dat biodiesel vervaardigt).

Koers op het moment van de analyse : 56,45 EUR

Belgische holding die in een beperkt aantal participaties (baggersector, financiële diensten, private equity en vastgoed) een actieve rol wil spelen (strategie, keuze van het management).

Deel dit artikel