Analyse
Pirelli 11 jaar geleden - donderdag 23 november 2006

Het gebrek aan een duidelijke strategie zorgt voor aanhoudende onzekerheid.

Afgestraft door onduidelijkheid

Het gebrek aan een duidelijke strategie zorgt voor aanhoudende onzekerheid.
Het aandeel is correct gewaardeerd.  
HOUDEN.

Met een geraamd verlies van 0,30 EUR per aandeel in het derde kwartaal doet de groep iets beter dan verwacht. Met de opbrengst van de verkoop van een gedeelte van de divisie banden en dus zonder de afbouw van de schulden in gevaar te brengen, nam Pirelli onlangs een groter belang in de holding Olimpia. Maar nu moet Pirelli op Olimpia waardevermindering boeken die voor ±0,40 EUR per aandeel weegt.
Bij banden daalt de rentabiliteit door de lagere verkochte volumes en de hogere grondstoffenprijzen, maar in vastgoed luidt de verwachting dat de huidige dynamiek zal blijven aanhouden. Het resultaat van Telecom Italia, (houden; gecontroleerd via Olimpia), ligt in de lijn van de verwachtingen en het nieuwe management wil nu kennelijk toch de mobilofonie behouden en naar convergentie zoeken met vaste telefonie. Er staan dan ook investeringen in hogesnelheidsinternet op stapel. Op zich is dat geen slechte strategie, maar ze vraagt wel om bevestiging. We blijven de strategische onduidelijkheid betreuren, maar gezien de iets betere kwartaalresultaten dan verwacht, verhogen we onze winstverwachting voor 2006 en 2007 lichtjes tot 0,06 en 0,065 EUR per aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 0,75 EUR

Pirelli is een Italiaanse groep, vifjde grootste fabrikant van banden voor auto’s, moto’s en vrachtwagens. Hoofdaandeelhouder van Telecom Italia. Ook actief in vastgoed.

Deel dit artikel