Analyse
Innogenetics 11 jaar geleden - maandag 20 november 2006

Het kwartaalresultaat is andermaal een tegenvaller en dwingt ons om onze winstramingen nog te verlagen.

Verlies wordt dieper

Het kwartaalresultaat is andermaal een tegenvaller en dwingt ons om onze winstramingen nog te verlagen. Duur en riskant aandeel.
VERKOPEN.

In de resultaten over het derde kwartaal is nog geen greintje beterschap te bespeuren : het bedrijfsverlies is met 38 % toegenomen en het verlies per aandeel bedraagt 0,27 EUR, tegen 0,20 EUR een jaar eerder. De omzet steeg wel met 28 %, maar de licenties leverden praktisch geen inkomsten meer op. De marketinguitgaven stijgen (voor het lanceren van 4-MAT, een multiparameter testsysteem) en de kosten om het octrooi voor de genotypering van het hepatitis C virus voor het gerecht te verdedigen wegen nog altijd op de resultaten. De groep heeft het proces tegen Abbott wel gewonnen, maar er werd nog geen bijkomende schadevergoeding toegekend. Ze hoopt dat er nog dit jaar een uitspraak komt, wat gunstig zou zijn voor de kasmiddelen die in het derde kwartaal met 7,4 miljoen euro daalden tot 27,1 miljoen. Het is dan ook spijtig dat Innogenetics er niet in geslaagd is om de divisie Xcellentis (wondbehandeling) te verkopen en zich genoodzaakt zag om ze, in ruil voor een meerderheidsparticipatie, te fuseren met de afdeling van het Britse Celltran. Zelfs als men rekening houdt met een bijkomende schadevergoeding in de Abbott-affaire, verwachten we voor dit jaar een nog zwaarder verlies dan voorheen (0,70 EUR per aandeel i.p.v. 0,48 EUR).

Koers op het moment van de analyse : 9,49 EUR

Innogenetics is een Gents biotechnologiebedrijf met twee pijlers : diagnostische tests voor besmettelijke (hepatitis, aids), genetische en degeneratieziekten (Alzheimer…) en therapeutische vaccins (hepatitis C en B…).

Deel dit artikel