Analyse
ErSol Solar Energy 11 jaar geleden - vrijdag 17 november 2006

Op korte termijn zullen de resultaten aangetast worden door het tekort aan silicium, maar voor de langere termijn blijven de vooruitzichten goed.

Winstwaarschuwing

Op korte termijn zullen de resultaten aangetast worden door het tekort aan silicium, maar voor de langere termijn blijven de vooruitzichten goed. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

De productie van silicium, de grondstof voor fotovolta├»sche cellen, kan de vraag niet bijhouden, en dat zal Ersol geweten hebben : in het derde kwartaal kon een aantal toeleveranciers van wafers (dunne plaatjes van silicium) die de kern vormen van zonnecellen, de contractueel voorziene hoeveelheid niet leveren. Daardoor was de onderneming verplicht om zich elders te bevoorraden tegen niet op voorhand afgesproken (en dus hogere) prijzen. Het gevolg was dat de bedrijfsmarge in de divisie die zonnecellen produceert (goed voor meer dan 50 % van de omzet) terugviel tot 9 %, tegen 10,7 % in het derde kwartaal 2005. Daarom heeft Ersol de winstprognose voor het ganse jaar naar beneden herzien (de omzetverwachtingen kunnen dankzij de goede verkoop in het tweede kwartaal behouden blijven). Voor volgend jaar ziet de situatie er niet veel beter uit. De investeringen van de siliciumproducenten in capaciteitsuitbreiding zullen immers pas vanaf 2008 effect sorteren. En de nieuwe bevoorradingscontracten die Ersol afgesloten heeft, nemen maar in 2009 een aanvang. We hebben onze winstramingen daarom voor zowel 2006 (van 1,62 naar 1,43 EUR per aandeel) als voor 2007 (van 2,23 naar 1,69 EUR) verlaagd.

Koers op het moment van de analyse : 45,45 EUR

ErSol Solar Energy is een Jong Duits bedrijf dat sinds september 2005 op de beurs van Frankfurt noteert en dat fotovoltaïsche cellen ontwikkelt, produceert en verkoopt waarmee zonnestralen in energie kunnen omgezet worden.

Deel dit artikel