Analyse
Corus 11 jaar geleden - donderdag 30 november 2006

De spanning stijgt rond Corus, tot vreugde van de aandeelhouders.

CSN doet tegenbod

De spanning stijgt rond Corus, tot vreugde van de aandeelhouders. Het is mogelijk dat Tata Steel zijn bod iets, maar niet veel, verhoogt om het Braziliaanse CSN af te stoppen. Niet speculeren. 
HOUDEN.

Na het vriendschappelijke bod van het Indiase Tata Steel tegen 455 pence volledig in cash, doet het Braziliaanse CSN nu een tegenbod tegen 475 pence, eveneens in cash. Dit bod is echter aan een paar voorwaarden onderworpen : onderzoek van de boeken van Corus, goedkeuring van diens aandeelhouders en het rond krijgen van de financiering. Gezien de schuldenlast van CSN zou dit laatste punt wel eens voor de meeste problemen kunnen zorgen. De prijs van 475 pence lijkt ons correct maar niet overdreven. De kans dat het financieel gezonde Tata Steel zijn prijs verhoogt is dan ook reëel. Corus is immers een mooie buit, zoals de resultaten over het derde kwartaal pas nog bewezen. Op basis van een omzetgroei van 17 % is de bedrijfswinst met zowat 120 % gestegen. De seizoengebonden daling van de verkochte volumes en de hogere grondstofprijzen werden ruimschoots gecompenseerd door de prijstijgingen van sommige producten. De directie gaf ook nog mee dat het herstelplan dat dit jaar afloopt meer besparingen zal opleveren dan in 2003 was voorzien. Tot de uitzet van de bruid behoren ook haar lamineercapaciteiten en haar distributienet.

Koers op het moment van de analyse : 500 pence

Britse staalgroep, nummer 8 ter wereld; producent van platte en lange producten. De aluminiumproductie wordt in het derde kwartaal 2006 verkocht.

Deel dit artikel