Analyse
Bayer 11 jaar geleden - woensdag 29 november 2006

De resultaten in het derde kwartaal bevestigen wat we al eerder schreven : de overname van Schering was een goede zet.

Overname van Schering fleurt resultaten op in het derde kwartaal.

De resultaten in het derde kwartaal bevestigen wat we al eerder schreven : de overname van Schering was een goede zet. We trekken onze winstverwachtingen op. Het aandeel is nu correct gewaardeerd. Niet meer verkopen.
HOUDEN.

In het derde kwartaal boekte de divisie agrochemie vijf keer minder winst en daalde de winst van de divisie plastics met 20 %. Dat was vooral te wijten aan slechte weersomstandigheden – agrochemie is daar erg gevoelig voor – en aan de evolutie van de petroleumprijs. De farmadivisie, die goed is voor iets minder dan de helft van de omzet, pakte echter uit met verrassend goede resultaten. Dank zij de overname van Schering steeg het bedrijfsresultaat daarvan immers met 57 %. Zonder die overname zou de stijging zijn uitgekomen op 14 %, ondanks het feit dat de omzet slechts met 3 % toenam. Op basis daarvan mikt de directie van Bayer nu op een bedrijfsmarge vóór afschrijvingen van 22 %, terwijl de oorspronkelijke ambitie op 20 % lag. Ook voor de hele groep verhoogde ze het verwachte bedrijfsresultaat. We sluiten ons daarbij aan en verhogen onze winstverwachting voor 2006 op vergelijkbare basis van 2,09 EUR tot 2,70 EUR per aandeel. Op basis van het sterke derde kwartaal en de bemoedigende woorden van het management zou de overname van Schering tegen 2009 sneller dan voorzien meer kunnen opbrengen dan het synergiebedrag van 700 miljoen euro dat eerder was vooropgezet. Om de zware financiële structuur te verlichten die voortvloeide uit de overname van Schering blijft Bayer bovendien niet-strategische activiteiten verkopen.

Koers op het moment van de analyse : 39,36 EUR

Duitse chemie- en farmagroep; stootte de afgelopen drie jaren haar minder winstgevende chemie-activiteiten af en reorganiseerde zich rond drie pijlers : agrochimie, plastics en farmaceutica (derde grootste producent ter wereld van voorschriftvrije geneesmiddelen).

Deel dit artikel