Analyse
Mobistar 11 jaar geleden - maandag 23 oktober 2006

Ondanks een verzadigde mobilofoniemarkt blijft Mobistar goed presteren. De toekomst zal niet makkelijk zijn maar Mobistar zoekt voortdurend naar opportuniteiten.

Verhoogt omzetprognose 2006

Ondanks een verzadigde mobilofoniemarkt blijft Mobistar goed presteren. De toekomst zal niet makkelijk zijn maar Mobistar zoekt voortdurend naar opportuniteiten. Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

Ook in het derde kwartaal bleef het aantal nieuwe klanten fors groeien. Bovendien nam de gemiddelde opbrengst per klant verder toe en vervangen de (voor Mobistar rendabelere) abonnementen steeds meer de voorafbetaalde kaarten. Mobistar trekt de voor dit jaar verwachte omzetgroei van 5 tot 6 % op. Aangezien wij al uitgingen van een groei met 5,5 %, trekken we onze winstprognoses slechts lichtjes op, van 4,57  naar 4,59 EUR per aandeel voor 2006 en van 4,72 naar 4,74 EUR voor 2007. De mobilofoniegroep bestudeert momenteel ook de mogelijkheid om een aantal taken uit te besteden om de kosten terug te dringen. Om haar marktpositie te verstevigen sluit Mobistar nu ook samenwerkingsakkoorden met partners zoals Delhaize die onder hun eigen naam mobilofoniediensten willen aanbieden. Voorts wil de groep zich sterker profileren als provider en experimenteert ze met internettelefonie. Wat de geruchten over een overname van Telenet betreft, gezien de complementariteit tussen beide bedrijven, maar is het ook haalbaar ? Dat zou immers betekenen dat de referentie-aandeelhouders de controle verliezen. En hoe moet het met de financiering.

Koers op het moment van de analyse : 64,60 EUR

Mobistar is de tweede mobiele tele-foonoperator in België (na Proximus) met een marktaandeel van ±33 %. Ruim 50 % van het kapitaal is in handen van France Télécom.

Deel dit artikel