Analyse
ABN Amro 11 jaar geleden - dinsdag 31 oktober 2006

Na een wat teleurstellend kwartaal verlagen we de verwachtingen voor 2006, maar we blijven vertrouwen hebben voor de toekomst.

Voortzetting van de herstructurering

Na een wat teleurstellend kwartaal verlagen we de verwachtingen voor 2006, maar we blijven vertrouwen hebben voor de toekomst.
Goedkoop aandeel.
KOPEN.

In het derde kwartaal lag de winst per aandeel 7,7 % lager dan het jaar voordien. Dat was te wijten aan minder meerwaarden dan in 2005, voorzieningen voor verliezen op kredieten en hoger dan verwachte kosten voor de integratie van Banca Antonveneta. Bovendien blijkt dat de al lopende kostenbesparingsprogramma’s niet volstaan. Om de besparingsdoelstellingen van 0,16 EUR per aandeel te halen in 2006 en van 0,49 EUR per aandeel vanaf 2008, neemt de groep bijkomende maatregelen (voor 0,09 EUR per aandeel), met o.a. de schrapping van 500 banen in de informaticadiensten (ontslagen, oursourcing …). ABN Amro wil ook sneller gebruik maken van de synergieën met Antonveneta en overweegt zelf een fusie met de Italiaanse bank Capitalia, waarin ze 9,6 % bezit (hoewel Capitalia dat op dit moment niet ziet zitten). ABN Amro blijft zich ook vooral concentreren op particulieren en KMO’s en verkoopt niet rendabele activiteiten voor KMO’s. Voor 2006 verlagen we onze winstprognose van 2,74 tot 2,68 EUR per aandeel. Voor 2007 blijven we mikken op 2,95 EUR winst per aandeel. Het dividendrendement blijft hoog (5,2 % bruto) en de groep blijft eigen aandelen kopen.

Koers op het momnt van de analyse : 22,95 EUR

De Nederlandse bank ABN Amro was oorspronkelijk sterk toegespitst op de Benelux maar mikt nu op internationale expansie (VS, Brazilië).

Deel dit artikel