Analyse
LogicaCMG 11 jaar geleden - maandag 11 september 2006

De Britse groep maakt zich op om Scandinaviƫ te veroveren. Een goede zet, maar de prijs is aan de hoge kant.

Naar een grotere diversificatie

De Britse groep maakt zich op om Scandinaviƫ te veroveren. Een goede zet, maar de prijs is aan de hoge kant. Het aandeel blijft niettemin goedkoop.
KOPEN.

Het eerste halfjaar beantwoordde aan de verwachtingen en de groep bevestigt haar doelstelling voor heel 2006 : de interne omzetgroei van 5,3 % van 2005 overtreffen. Logica CMG is bovendien van plan om WM Data over te nemen, de derde grootste Scandinavische leverancier van informaticadiensten. Deze overname (die pas eind dit jaar zal rond zijn) levert de groep een vierde inkomstenbron op, na het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Frankrijk. Behalve deze geografische diversificatie zorgt de operatie er ook voor dat de groep een nog vollediger dienstverlening kan bieden. Daardoor verstevigt ze haar concurrentiepositie en zal ze beter in staat zijn om aan de vraag van grote klanten tegemoet te komen, die steeds meer de voorkeur geven aan dienstenleveranciers die op wereldschaal opereren. En ten slotte zal de overname naar schatting 0,96 pence aan kostenbesparingen per jaar opleveren. Volgens ons betaalt Logica CMG echter vrij veel voor WM Data. We verwachten dan ook dat de operatie de winst per aandeel de komende twee jaar zal drukken. Daarom schroeven we onze winstverwachtingen voor 2007 en 2008 terug tot resp. 11,39 en 12,55 pence per aandeel (voorheen 11,88 en 12,82 pence).

Koers op het moment van de analyse : 155,75 pence

Logica CMG is een Britse groep, gespecialiseerd in informaticadiensten, actief in Europa (UK, Nederland, Frankrijk en weldra ook Scandinaviƫ).

Deel dit artikel