Analyse
Lagardère 11 jaar geleden - maandag 18 september 2006

De kwakkelende tak “geschreven pers” wordt gereorganiseerd. De groep blijft voorzichtig omgaan met haar overvloedige liquiditeiten.

Rijk en voorzichtig, maar duur

De kwakkelende tak “geschreven pers” wordt gereorganiseerd. De groep blijft voorzichtig omgaan met haar overvloedige liquiditeiten. Het aandeel is echter duur.
VERKOPEN.

Zoals verwacht is de winst in het eerste semester met 4,8 % gedaald. Goed nieuws was er in de afdeling boeken” : er werd 13,6 % meer omzet gedraaid (2 % op vergelijkbare basis) en de bedrijfswinst steeg met 27,1 %, vooral dankzij het recent overgenomen Time Warner Book. De afdeling geschreven pers daarentegen boerde zoals verwacht achteruit (omzet -1,1 % en winst -19,5 %) als gevolg van de daling van de publiciteitsinkomsten en van de verkoopcijfers. Om dat te verhelpen gaat de groep de afdeling geschreven pers fuseren met de audiovisuele poot (om de expansie via internet te versteken) en de afdeling een nieuw elan geven. We verwachten evenwel niet dat dit snel tot betere resultaten zal leiden. Dat de daling van de groepswinst beperkt bleef, is te danken aan de 15 %-participatie in EADS, dat 80 % van het kapitaal van vliegtuigbouwer Airbus bezit. Die participatie zal tussen dit en 2009 echter geleidelijk afgebouwd worden tot 7,5 %. Daarmee zal Lagardère zijn beschikbare middelen nog zien aandikken en kan de groep (voorzichtig) investeren in de media, de audiovisuele sector en in sport. We laten onze winstramingen ongewijzigd op 4,85 EUR per aandeel voor 2006 en op 4,95 EUR voor 2007.

Koers op het moment van de analyse : 55,20 EUR

Lagardère is een Franse mediagroep, actief in geschreven pers (Elle, Paris Match,…), uitgeverij (Larousse…) en radio (Europe1…). Bezit 15 % van EADS.

Lagardère (vet, basis 100) profiteert enerzijds van de resultaten van d'EADS (fijne lijn), maar deelt anderzijds ook in de problemen van de industriële groep. Het terugschroeven van de participatie zal dit effect verminderen.

Deel dit artikel