Analyse
Iris 11 jaar geleden - vrijdag 29 september 2006

De resultaten over het eerste halfjaar waren goed, conform onze verwachtingen, en de vooruitzichten zijn mooi.

Blijft groeien

De resultaten over het eerste halfjaar waren goed, conform onze verwachtingen. Mooie vooruitzichten, maar het aandeel blijft correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Het eerste halfjaar is dan misschien minder significant dan het tweede (concentratie van de verkoop en van de implementatie van projecten bij klanten gedurende de laatste maanden van het jaar), dat neemt niet weg dat de resultaten over het eerste semester van Iris zeer goed waren. De omzet steeg weliswaar maar met 7,2 % (relatief minder verkoop van weinig rendabele hardware), maar de bedrijfswinst steeg met 21 % en dat ondanks de stijging van de lasten (R&D-investeringen, marketingkosten, nieuwe aanwervingen). Gestimuleerd door wisselkoerswinst en een iets lagere aanslagvoet is de winst per aandeel met 39 % gestegen tot 0,89 EUR. Rekening houdend met de in juli en augustus gerealiseerde omzet, het orderboekje en de recente intensieve prospectie bij de grote klanten aan wie Iris rechtstreeks levert, hebben we onze winstraming voor 2006 lichtjes opgetrokken tot 2,32 EUR per aandeel  (+24,7 % t.o.v. 2005). De groep kan op een erg solide financiĆ«le situatie bogen en zit momenteel op een berg cash van 12,4 miljoen euro (7,80 EUR per aandeel), zodat ze haar verdere ontwikkeling moeiteloos kan blijven financieren. Voor 2007 en 2008 rekenen we op  2,71 en 3,04 EUR winst per aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 41,20 EUR

Het Belgisch informaticabedrijf Iris ontwikkelt systemen en levert diensten voor het scannen, beheren, archiveren en stockeren van documenten.

Deel dit artikel