Analyse
Diageo 11 jaar geleden - maandag 4 september 2006
Het jaarresultaat lag in de lijn van onze verwachtingen en de doelstelllingen zijn voorzichtig maar realistisch.

Mooi resultaat en haalbare doelen

Het jaarresultaat van de Britse specialist van sterkedranken lag in de lijn van onze verwachtingen en de doelstellingen voor het zopas gestarte boekjaar zijn voorzichtig, maar realistisch. Goedkoop aandeel. 
KOPEN.

Conform onze verwachtingen nam de omzet (bij constante wisselkoersen en gelijkblijvende groepsstructuur) in het eind juni afgesloten boekjaar 2005/06 met 6 % toe tot 9,5 miljard pond en steeg het bedrijfsresultaat (zonder overnames) met 7 % tot 2,1 miljard pond. De winst per aandeel kwam uit op 50,55 pence (eenmalige elementen niet meegerekend). De groep profiteert ervan om haar aandeelhouders op een dividend van 31,1 pence bruto te trakteren, een stijging met 5 % ten opzichte van vorig jaar. Diageo spint garen bij feit dat de consumenten steeds vaker sterkedranken verkiezen boven bier. Eens te meer waren het de stermerken (Smirnoff, Johnnie Walker, Captain Morgan…) die het resultaat droegen. Geografisch gezien kon de malaise op de West-Europese markt opgevangen worden door het hoge activiteitsniveau in Noord-Amerika en het dynamisme van nieuwe groeimarkten zoals India en Brazilië.
Voor het boekjaar 2006/07 mikt Diageo op resultaten in de lijn van die van het zopas afgesloten boekjaar : omzet +6 % en bedrijfswinst +7 %. Dankzij de terugkoop van eigen aandelen zou de winst per aandeel zelfs met 10 % stijgen tot 55,81 pence.

Koers op het moment van de analyse : 940,50 p.

Grootste producent ter wereld van sterkedranken, met meer dan 150 merken, waaronder de wodka Smirnoff, de whisky’s J&B en Johnnie Walker, het bier Guinness, de likeur Bailey's, de rum Captain Morgan. De groep is aanwezig in 180 landen en stelt meer dan 23 000 mensen te werk.

Deel dit artikel