Analyse
Suez 11 jaar geleden - woensdag 9 augustus 2006

De huidige groeidynamiek van de groep moet normaal worden versterkt door de geplande fusie met GDF die echter nog lang niet rond is.

Fusie met GDF is nog niet rond

De huidige groeidynamiek van de groep moet normaal worden versterkt door de geplande fusie met GDF die echter nog lang niet rond is. Als de fusie er toch niet zou komen, is dat niet noodzakelijk negatief voor de aandeelhouders. Het aandeel is op het randje af duur.
HOUDEN.

Suez boekte in de eerste jaarhelft een  omzetstijging van 10 %. Dat was, zoals verwacht, aanzienlijk beter dan het  jaarlijkse streefdoel van 4 à 7 %.  In alle divisies werd in het tweede kwartaal een mooi vervolg gebreid aan de dynamiek van het eerste trimester. Maar eens te meer  zette de energiepool, die goed is voor twee derden van het bedrijfsresultaat, de sterkste prestatie neer: de omzet steeg er met bijna 17 % als gevolg van de hogere verkochte volumes gas en elektriciteit buiten de Benelux, maar vooral dank zij de algemene stijging van de elektriciteitsprijzen. Die stijging moet normaal een positieve impact hebben op de bedrijfsmarges van de groep.
Ondertussen is het dossier over de fusie met Gaz de France (GDF) nog steeds niet afgerond. Na een parlementair debat in september over de voor de fusie noodzakelijke privatisering van GDF zouden we daar meer zicht op moeten krijgen. Volgens ons zal de Franse overheid wellicht wel een consensus bereiken om zo een “nationale kampioen” te creëren, maar als dat toch niet lukt, hoeft dat voor aandeelhouders van Suez geen drama te zijn. Ook andere energiebedrijven zoals het Italiaanse Enel liggen immers nog steeds op de loer om Suez in te lijven. In afwachting van meer duidelijkheid over het fusiedossier mag u uw aandelen houden. Voor 2006 en 2007 tippen we respectievelijk op een courante winst per aandeel van 1,95 EUR en 2,22 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 32,12 EUR

Deel dit artikel