Analyse
Ladbrokes 11 jaar geleden - vrijdag 25 augustus 2006

De nummer 1 voor weddingschappen zal in 2007 allicht minder verdienen dan in het recordjaar 2006 (wereldcup !), maar op lange termijn blijven de vooruitzichten veelbelovend.

Wereldcup bracht heel wat geld op

De nummer 1 voor weddingschappen zal in 2007 allicht minder verdienen dan in het recordjaar 2006 (wereldcup !), maar op lange termijn blijven de vooruitzichten veelbelovend. Goedkoop aandeel. 
KOPEN.

Conform de verwachtingen zag Ladbrokes zijn bedrijfswinst in het eerste semester met 12% stijgen dankzij de recordinzetten op de wereldbeker voetbal. Daarnaast boekte de groep een belangrijke meerwaarde op de verkoop van de hotelpoot (april 2006).
Verlost van een activiteit die jarenlang een groot deel van de overvloedige liquiditeiten opsoupeerde die de gokafdeling genereerde, kan de groep zich nu toeleggen op haar uitbreiding. Daarbij mikt ze vooral op Europa waar de liberalisering van de markt nog maar net begonnen is, en op AziĆ«. De expansieplannen op de erg winstgevende Amerikaanse markt zijn voorlopig opgeborgen omwille van onduidelijke lokale reglementering. Om de verwachte vertraging op de verzadigde Britse markt (93 % van de winst) op te vangen, gaat Ladbrokes de komende 5 jaar niet minder dan 100 miljoen euro investeren in ItaliĆ« (gokkantoren, weddingschappen via telefoon en via internet). Daarnaast heeft ze ook plannen in Turkije, Rusland en China. Wedden dat Ladbrokes erin zal slagen zijn succesvolle Britse model elders wortel te doen schieten. Voor 2006 rekenen we op 36,50 pence winst per aandeel en voor 2007 op 32,20 pence.

Koers op het moment van de analyse : 382,00 p.

 

Deel dit artikel