Analyse
ING 11 jaar geleden - woensdag 30 augustus 2006

ING boekte opnieuw erg sterke kwartaalresultaten. De goed uitgekiende groeistrategie is lonend en de perspectieven blijven goed.

Briljant kwartaalresultaat

ING boekte opnieuw erg sterke kwartaalresultaten. De goed uitgekiende groeistrategie is lonend en de perspectieven blijven goed.
Goedkoop aandeel.
KOPEN.

In het tweede kwartaal lag de winst per aandeel 29,2 % hoger dan een jaar geleden en dat is beter dan verwacht. Zowel de bank- als de verzekeringsactiviteiten droegen daartoe bij, al dient gezegd dat de tak verzekeringen net als in het eerste kwartaal ook profiteerde van hogere winsten dan vorig jaar op de verkoop van aandelen. De belangrijkste groeimotoren blijven de online bank ING Direct, het pensioensparen (vooral in de VS) en de levensverzekeringen in Azië. Toch zijn er voor de verzekeringen twee minpunten : in de divisie Amerika leed de obligatieportefeuille een licht verlies, als gevolg van de stijging van de langetermijnrente in het tweede kwartaal – een probleem dat zich normaal niet zal herhalen – en in de divisie Azië liepen in Japan, de belangrijkste markt, de incassopremies terug. ING kondigde wel al maatregelen aan om hier een herstel te bewerkstelligen. Voorts blijft ING goed de kosten beheersen, met name door activiteiten zoals informatica uit te besteden. We blijven veel vertrouwen hebben en verhogen voor 2006 en 2007 onze winstverwachtingen van 3,46 en 3,59 EUR per aandeel tot 3,59 en 3,70 EUR per aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 33,41 EUR

De financiële groep ING is actief als bankier, verzekeraar en vermogensbeheerder. Ze ontplooit haar activiteiten wereldwijd, in meer dan vijftig landen. Gemeten naar beurskapitalisatie behoort de groep tot de top-20 in de wereld en tot de top-10 in Europa. De online bank ING Direct  heeft in 9 grote landen meer dan 15 miljoen klanten.

Deel dit artikel