Analyse
Delhaize 11 jaar geleden - vrijdag 11 augustus 2006

De vernieuwingsinspanningen en kostenbeheersingsmaatregelen werpen duidelijk hun vruchten af en de vooruitzichten ogen goed.

 Verhoogt omzetprognose 2006

De vernieuwingsinspanningen en kostenbeheersingsmaatregelen werpen duidelijk hun vruchten af en de vooruitzichten ogen goed. Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

Zoals verwacht zette Delhaize in het tweede kwartaal opnieuw puike resultaten op het bord. De omzet steeg met 6,8 % en de winst zelfs met 23,1 % tot 1,00 EUR per aandeel. Een opsteker was bovendien dat de distributeur zowel in de VS (+3,4 %) als in België (+3,2 %) een fraaie vergelijkbare omzetgroei kon optekenen. Dankzij de moderniseringen en nieuwe winkelformules weet de groep zich in de VS dus goed te handhaven tegenover de concurrentie, terwijl ze in België, naar eigen zeggen, terug marktaandeel wint. Positief was ook dat de bedrijfswinstmarge lichtjes toenam. Dat wijst er immers op dat Delhaize er goed in slaagt om de hogere energie- en brandstofprijzen en medische kosten (VS) te compenseren door de solide omzetgroei en inspanningen inzake kostenbeheersing. In het laatste kwartaal van dit jaar zouden daarenboven de eerste voordelen van het Amerikaanse en zopas in België geïmplementeerde marge- en voorraadbeheersysteem zichtbaar moeten zijn.
Op basis van de sterke prestaties in de eerste helft van 2006 en haar vertrouwen in de rest van het jaar verhoogt Delhaize haar omzetverwachtingen voor het volledige jaar en rekent nu op een omzetstijging van 5,5 % tegenover 4 à 5 % voorheen. De winstverwachtingen worden bevestigd maar niet opgetrokken. Ook wij houden onze winstramingen onveranderd op respectievelijk 4,35 en 4,85 EUR per aandeel voor 2006 en 2007.

Koers op het moment van de analyse : 57,55 EUR

De Belgische voedingsdistributeur Delhaize is met ruim 2600 winkels actief in België, Luxemburg, Duitsland, Griekenland, Tsjechië, Roemenië, Indonesië en de VS die voor ruim 70 % van de omzet instaan.

Deel dit artikel