Analyse
VPK Packaging 11 jaar geleden - donderdag 13 juli 2006

Ondanks de zware crisis in de Europese papiersector houdt VPK bijzonder goed stand. Dat is mede te danken aan de solide financiƫle situatie en het vooruitziende investeringsbeleid.

Moderniseert papierfabriek

Ondanks de zware crisis in de Europese papiersector houdt VPK bijzonder goed stand. Dat is mede te danken aan de solide financiƫle situatie en het vooruitziende investeringsbeleid. Het aandeel is inmiddels evenwel duur geworden. We veranderen ons advies.
VERKOPEN.

Terwijl heel wat ondernemingen in de papier- en verpakkingssector het momenteel erg moeilijk hebben (hoge energie- maar lage papierprijzen, overcapaciteit) en hun productie terugschroeven (o.a. fabriekssluitingen) gaat VPK volgend jaar 50 miljoen euro investeren in de modernisering van de papierfabriek in Oudegem, de grootste investering van VPK ooit. De groep wil daarmee eind volgend jaar paraat staan voor de heropleving van de markt die in de loop van 2007 verwacht wordt. Deze moderniseringsoperatie zal niet enkel de papiercapaciteit (= grondstof voor het golfkarton en de hulzen die VPK produceert) fors opdrijven, maar tevens zorgen voor een grotere productiviteit, een betere kwaliteit, een hogere betrouwbaarheid van het productieproces en vooral een lager energieverbruik. Anderzijds onderzoekt VPK de sluiting van de papierfabriek in het Britse Selby die wegens de hoge energieprijzen niet langer concurrentieel is en verliezen boekt. We houden onze winstramingen voor 2006 op 1,44 EUR per aandeel. Voor 2007 rekenen we op 2,76 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 30,00 EUR 

De Belgische groep VPK Packaging is actief in 10 landen en verwerkt oud papier tot golfkarton, massief karton, hulzen en hoekprofielen.

Deel dit artikel