Analyse
Lloyds TSB 11 jaar geleden - woensdag 12 juli 2006

De Britse groep doet wat ze moet om de winstgroei te ondersteunen en om haar aantrekkingskracht voor beleggers en kandidaat-overnemers te verhogen.

Groeien en verleiden

De Britse groep doet wat ze moet om de winstgroei te ondersteunen en om haar aantrekkingskracht voor beleggers en kandidaat-overnemers te verhogen. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

Lloyds TSB is vooral actief op de Britse thuismarkt en ondervindt er forse concurrentie. Dat weegt op de marges van de retailbank, de kernactiviteit van de groep. Ook de dalende kredietkwaliteit, hoewel dat fenomeen vertraagt, drukt op de marges. Om de winstgroei te stutten, blijft Lloyds TSB op retailbankieren mikken, maar ook op segmenten met meer potentieel zoals pensioensparen – via het in 2000 overgenomen Scottish Widows – en zakenbankactiviteiten, met uitzondering van advies bij fusies en overnames en beursintroducties omdat ze daarin niet genoeg ervaring heeft. Met de retailbank als waarborg van stabiliteit en de diversificatie als motor van de groei verbetert de bank haar profiel, wat in combinatie met het lage risico, de lage waardering van het aandeel en het feit dat er een oplossing gevonden werd om het pensioenfonds te spekken regelmatig interesse wekt van kandidaat-overnemers zoals Wells Fargo, BBVA of BAC. In afwachting van een eventuele overname blijven we erop vertrouwen dat de bank mooie resultaten zal boeken en een fraai dividendrendement (6,7 % tegenover gemiddeld 4 % in de sector) zal bieden. Voor 2006 en 2007 tippen we op een winst per aandeel van 47,18 p. en 50,09 p.

Koers op het moment van de analyse : 544,00 pence

Deel dit artikel