Analyse
Brantano 11 jaar geleden - woensdag 19 juli 2006

De omzet van het eerste halfjaar lag onder de verwachtingen en op korte termijn is niet echt beterschap in zicht. Bovendien wordt het aandeel binnenkort mogelijk van de beurs gehaald.

Brantano binnenkort van de beurs ?

De omzet van het eerste halfjaar lag onder de verwachtingen en op korte termijn is niet echt beterschap in zicht.
Mogelijk wordt het aandeel binnenkort van de beurs gehaald. In afwachting van een eventueel bod boven de huidige koers mogen SPECULANTEN dit dure aandeel BIJHOUDEN.

Zoals we al vreesden was ook het tweede kwartaal niet meteen een hoogvlieger voor Brantano. Terwijl de schoenendistributeur zich in België min of meer wist te herpakken was de situatie in het Verenigd Koninkrijk (VK) eerder bedroevend. Zo moest Brantano uiteindelijk de eerste jaarhelft met 3,8% minder omzet afsluiten. Terwijl in België de verkopen met 1% terugvielen (-0,7% in de winkels meer dan een jaar open), gingen die in het VK met maar liefst 6,4% achteruit. Zonder de nieuwe winkels bedroeg de terugval er zelfs 10,4% ! Volgens Brantano zou dit deels te wijten zijn aan een nieuwe commerciële politiek in het VK (minder omzet maar hogere winstmarges). De groep verwacht nu voor heel 2006 een omzetdaling van 1,3% à 3% tegenover een stijging van 3,3% begin dit jaar. Toch verhogen we onze winstschatting voor 2006 van 3,73 naar 4,22 EUR per aandeel, maar dit is uitsluitend het gevolg van de meerwaarden die de schoenwinkelketen boekte op de verkoop van een winkel in België en de overdracht van een huurceel van een winkel in het VK. Voor 2007 verlagen we daarentegen onze raming lichtjes van 3,92 naar 3,88 EUR per aandeel. Tot slot onderzoeken de referentieaandeelhouders in het kader van een herschikking van het aandeelhoudersschap nu wezenlijk de mogelijkheid om Brantano van de beurs te halen. In dat geval komt er een bod op alle aandelen.

Koers op het moment van de analyse : 45,50 EUR

Brantano is een Belgische distributeur van (sport)schoenen, sportkledij, en accessoires, met ruim 280 zelfbedieningswinkels in België, Luxemburg, het UK (ruim 50 % van de omzet) en het Midden-Oosten.

Deel dit artikel