Analyse
Zapf Creation 11 jaar geleden - maandag 19 juni 2006

Nauwelijks twee weken na de publicatie van belabberde kwartaalresultaten, is Zapf het voorwerp van een overnamebod vanwege NAMCO Bandaï.

Bod van NAMCO Bandaï

Mocht u ons advies om Zapf-aandelen te verkopen nog niet opgevolgd hebt, dan kunt u nog ingaan op een openbaar bod, op voorwaarde dat het niet via een aandelenruil gebeurt, maar wel in cash.
Het aandeel is erg duur.
GA IN OP HET BOD.

Nauwelijks twee weken na de publicatie van belabberde kwartaalresultaten, is Zapf het voorwerp van een overnamebod vanwege NAMCO Bandaï, de nummer twee in Japanse speelgoedland. De exacte termen van het akkoord worden de komende weken meegedeeld, maar de prijs is al gekend : 10,50 EUR per aandeel. Rekening houdend met de beurskoers van het aandeel en met de financiële situatie van Zapf een behoorlijke prijs. De Duitse groep kreeg het inderdaad steeds moeilijker door de toename van de concurrentie op de speelgoedmarkt, de verliezen stapelden zich op waardoor de financiële situatie erg verzwakte en er wellicht dit jaar een kapitaalverhoging zou moeten doorgevoerd worden. Het bod van NAMCO Bandaï lijkt dan ook buitenkansje en Zapf heeft niet geaarzeld om zijn aandeelhouders aan te raden erop in te gaan. De operatie betekent voor Zapf echter meer dan een zuurstofinjectie voor zijn financiële situatie. De opname in de schoot van de Japanse speelgoedreus geeft de Duitse groep toegang tot een machtig commercieel netwerk, met name in de VS en in Azië.

Koers op het moment van de analyse : 10,63 EUR

Zapf Creation is een Duitse groep, Europees leider voor poppen (behalve poppen à la Barbie, het domein van Mattel). Merken : Baby Born, Baby Annabell, Love me CHOU CHOU. Zapf zit vooral in Europa (±30 % van de omzet in Duitsland), maar ook in de VS (16 %).

Deel dit artikel