Analyse
Qiagen 11 jaar geleden - vrijdag 2 juni 2006

Na de goede kwartaalresultaten en de overname van Gentra Systems, verhoogt Qiagen zijn verwachtingen voor 2006.

Winstverwachtingen opgetrokken

Na de goede kwartaalresultaten en de overname van Gentra Systems, verhoogt Qiagen zijn verwachtingen voor 2006. De daling van de dollar t.o.v. de euro stemt ons echter voorzichtiger. Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

De resultaten in het eerste kwartaal waren beter dan verwacht. De omzet steeg met 14,4 % (9 % verwacht) en de winst per aandeel met 23,4 % tot 0,12 USD (14,4 % verwacht). De vraag blijft dus gezond en Qiagen wint marktaandeel. Het management verhoogt zijn jaarprognoses en gaat voort op de ingeslagen weg van externe groei. Zo kondigde het de overname aan van het Amerikaanse Gentra Systems, een bescheiden concurrent die net als Qiagen zuiverings- en voorbereidingskits fabriceert voor bloedstalen waaraan DNA wordt onttrokken. De producten van Gentra Systems kunnen evenwel stalen met een grotere omvang behandelen. Die complementariteit met Qiagen biedt niet alleen synergie-effecten, maar opent onder meer ook nieuwe afzetmogelijkheden bij biologische gegevensbanken. De overnameprijs lijkt ons aanvaardbaar. We geven u ook nog mee dat Qiagen bekendmaakte dat het 300 miljoen euro wil ophalen via de uitgifte converteerbare obligaties. Die verse middelen moeten onder meer helpen om op korte termijn de externe groei van het bedrijf te financieren.
Voor 2006 rekenen we op een winst per aandeel van 0,44 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 11,05 EUR

Qiagen is een Duits bedrijf dat producten en geautomatiseerde oplossingen ontwikkelt die in onderzoeks-, farma- en biotechlabs gebruikt worden voor tests en analyses.

Deel dit artikel