Analyse
EDP 12 jaar geleden - donderdag 8 juni 2006

Mooie kwartaalresultaten, maar nog geen details over het nieuwe businessplan.

Kwartaalresultaten gestegen

Mooie kwartaalresultaten, maar nog geen details over het nieuwe businessplan. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

In het eerste kwartaal is de winst per aandeel met 9,3 % gestegen tot 0,07 EUR. Dat was hoofdzakelijk te danken aan de stijging van de financiële resultaten. Op bedrijfsvlak waren de resultaten zoals verwacht. De omzet steeg met 12,5 % dankzij een stijging van het stroomverbruik en van de tarieven, een toename van de productiecapaciteit en de waardestijging van de Braziliaanse real. Maar het bedrijfsresultaat verloor 2,9 % als gevolg van stijging van de brandstofkosten en van een voorziening die in Spanje geboekt werd met het oog op de wijzigingen in de reglementering. Vermeldenswaard is anderzijds de winststijging in Brazilië en in duurzame energie.
Om zijn toekomstige winstgroei veilig te stellen gaat de groep voor de periode 2006-2008 een herstelplan in de steigers zetten. Het wordt voorgesteld in juli en zal vooral gericht zijn op de uitbouw van de activiteiten windenergie en aardgas. De telecomactiviteiten zouden hun strategisch karakter verliezen.
Rekening houdend met de resultaten over het eerste kwartaal trekken we onze winstraming voor 2006 van 0,19 tot 0,20 EUR per aandeel op. Voor 2007 tippen we op 0,21 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 2,93 EUR

EDP produceert, vervoert en verdeelt elektriciteit in Portugal, maar ook in Spanje en Brazilië.

Deel dit artikel