Analyse
Telecom Italia 12 jaar geleden - maandag 22 mei 2006

Kwartaalresultaten zonder verrassingen, maar zonder glans.

Bleekjes, maar gezond

Kwartaalresultaten zonder verrassingen, maar zonder glans. Correct gewaardeerd aandeel. 
HOUDEN.

Overeenkomstig de verwachtingen steeg de (vergelijkbare) omzet in het eerste kwartaal met 2,7 %, met de mobilofonie in Brazilië (+15,9 %) en breedbandinternet in het buitenland als belangrijkste motoren. Maar de rendabiliteit verzwakt : de winst per aandeel stagneert op 0,04 EUR.
De vooruitzichten zijn al bij al niet zo somber. Want dat de rendabiliteit daalt, komt o.m. doordat het gewicht van de minst winstgevende activiteiten in de omzet is toegenomen. Welnu, sommige van die activiteiten hebben nog potentieel, bijv. de Braziliaanse mobilofoniedochter of het breedbandinternet dat net de rentabiliteitsdrempel bereikt heeft.
De verzwakking van de marges is ook het gevolg van de door de Italiaanse overheid opgelegde tariefverlaging van 20 % die de omzetgroei in de mobiele telefonie tot 0,4 % beperkte. Telecom Italia Mobile breidde zijn marktaandeel nochtans uit en zag zijn aantal abonnees met een behoorlijke 4 % stijgen. Bovendien moet Telecom Italia zijn concurrentiepositie dit jaar kunnen verstevigen dankzij een reeks nieuwe diensten (tv via gsm, met DVB-H-technologie en via hertzgolven). We ramen de winst per aandeel voor 2006 en 2007 op 0,16 en 0,17 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 2,16 EUR

Telecom Italia is de grootste telecomoperator van Italië (vast en mobiel), 10,5 % van de omzet komt uit het buitenland, vooral via TIM Brasil Group (tweede mobiele operator van Brazilië).

Deel dit artikel