Analyse
Numico 12 jaar geleden - woensdag 3 mei 2006

Onze commentaren over de resultaten van de Nederlandse voedingspecialist.

Mooi resultaat, maar hoge koers

Het kwartaalresultaat lijkt de hoge verwachtingen van de beleggers te bevestigen,  maar wij zijn iets voorzichtiger en vinden het aandeel ook nog altijd duur. VERKOPEN.

Onder impuls van de divisies babyvoeding en klinische voeding, steeg de omzet in het eerste kwartaal met bijna 14 % (42 % als we rekening houden met de overnames). Dat resultaat ligt bovenaan de aangekondigde verwachtingsvork. De winst per aandeel daalde met 4 % door de integratiekost van de recente overnames, maar als we daar geen rekening mee houden, steeg hij met 25 %. De overnames leveren trouwens ook de verhoopte kostenbesparingen op, en bij Dumex (dat eind 2005 werd overgenomen en actief is op de Aziatische markt voor babyvoeding) overtreffen de groei en de rentabiliteit die van de groep als geheel. Toch is er ook minder goed nieuws: de grondstoffenprijzen zijn hoog, en de marketingkosten stijgen opnieuw sneller dan de verkoopcijfers. Die trend zal wellicht nog het hele jaar aanhouden. Tot slot ging de groep ook schulden aan om haar activiteiten te ontwikkelen, en stijgen de financiële lasten. Dat kan een probleem worden als de groei plots zou sputteren. Die groei is trouwens vooral afhankelijk van een vrij onzekere factor: de bruikbare resultaten van Onderzoek & Ontwikkeling.
We wijzigen onze winstramingen nauwelijks. Voor 2006 tippen we op een winst per aandeel van 1,35 EUR, voor 2007 op 1,55 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 35,92 EUR

Numico is een Nederlandse voedingsgroep gekend van het merk Nutricia. Na zware problemen heeft de groep zich teruggeplooid op klinische voeding en voeding vooe baby’s, twee winstgevende groeisegmenten.

Deel dit artikel