Analyse
Input / Ouput 12 jaar geleden - dinsdag 30 mei 2006

De markt reageerde teleurgesteld, maar de resultaten in het eerste kwartaal lagen in de lijn van onze verwachtingen.

Conform onze verwachtingen

De markt reageerde teleurgesteld, maar de resultaten in het eerste kwartaal lagen in de lijn van onze verwachtingen. We handhaven dan ook onze winstramingen. Het aandeel is correct gewaardeerd. 
HOUDEN.

I/O blijft zijn voordeel doen met de hoge olieprijzen. Het ‘zwarte goud’ wordt schaarser en duurder, waardoor de grote oliemaatschappijen bereid zijn hun investeringen in exploratie op te voeren en ze ook interesse krijgen voor moeilijker te ontginnen lagen. Dat vertaalt zich in de resultaten van I/O: de omzet steeg in het eerste kwartaal met bijna 40 %. De Amerikaanse groep bevestigt dan ook haar groeiverwachting van 13 tot 24 % voor 2006. Die ambities zijn volgens ons ook realistisch als we rekening houden met de lancering van een aantal nieuwe producten dit jaar. De rentabiliteit had het eerste kwartaal te lijden onder de lanceringskosten van FireFly, een nieuw draadloos systeem voor seismische beeldvorming. Nu die lanceringskosten grotendeels achter de rug liggen, zal de rentabiliteit o.i. in 2006 gestaag blijven verbeteren, onder meer ook dankzij een verwachte omzetstijging. I/O is er tot op heden in geslaagd om het bedrijfsverlies met 85 % terug te dringen, maar knoopt vooralsnog niet opnieuw aan met winstcijfers. Dat gegeven zette wel enigszins een domper op de koers. Wij mikken voor 2006 en 2007 op resp. 0,29 en 0,40 USD winst per aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 9,16 USD

Input/Output is een Amerikaans bedrijf voor seismische beeldvorming (beelden van de ondergrond om olie- of gaslagen op te sporen), een activiteit die erg afhankelijk is van de investeringen van de olie- en gasmaatschappijen.

Deel dit artikel