Analyse
Epcos 11 jaar geleden - donderdag 18 mei 2006

Het tweede kwartaal was beter dan verwacht en we trekken onze winstramingen voor het lopende boekjaar op.

Opnieuw winstgevend

Het tweede kwartaal was beter dan verwacht  en we trekken onze winstramingen voor het lopende boekjaar 2005/06 op. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

In het tweede kwartaal (01/01-31/03/06) van het lopende boekjaar, kon de Duitse groep met een omzet van 324 miljoen euro (+17 %) uitpakken. De groep dankt dit mooie resultaat enerzijds aan het betere economische klimaat in Duitsland en anderzijds aan de sterke vraag naar elektronische onderdelen voor mobiele telefoons en vooral voor auto’s. Met ruim 25 % van de totale omzet (23 % in 2005 en 19 % in 2004) is de auto-industrie nu de belangrijkste afzetmarkt en ontegenzeglijk de groeipool van de groep. Er worden immers steeds meer elektronische onderdelen in auto’s gebruikt.
Dat Epcos er ondanks de zware internationale (vooral Aziatische) concurrentie in slaagde om opnieuw een bedrijfswinst van 7,3 miljoen euro te boeken terwijl de groep een jaar eerder nog tegen een verlies van 10,4 miljoen euro aankeek, is te danken aan het feit dat de productiecapaciteit dankzij de sterke vraag beter benut werd, waardoor de marges stegen.
Erop vertrouwend dat de vraag de komende maanden op peil zal blijven, trekken we onze raming van de winst per aandeel voor het lopende boekjaar van 0,18 tot 0,28 EUR op. Voor volgend jaar tippen we nu op 0,59 EUR (0,42 EUR voordien).

Koers op het moment van de analyse : 11,82 EUR

Epcos is een Duits bedrijf dat elektronische componenten produceert voor onder meer draagbare telefoons of de uitrusting van voertuigen.

Deel dit artikel