Analyse
Icos Vision Systems 11 jaar geleden - dinsdag 18 april 2006

Icos heeft een nieuw inspectiesysteem ontwikkeld en bevestigt daarmee eens te meer zijn technologische knowhow.

Brengt nieuwe machine op de markt

Icos heeft een nieuw inspectiesysteem ontwikkeld en bevestigt daarmee eens te meer zijn technologische knowhow. Het aandeel is echter duur.
VERKOPEN.

Met zijn WI-2000 heeft Icos zopas een nieuw product op de markt gebracht dat de groei van de activiteit nog zal stimuleren. Het werd deels ontwikkeld door de eigen afdeling Onderzoek&Ontwikkeling en deels op basis van een technologie die Icos in 2004 van Siemens heeft overgekocht. Het gaat om een systeem voor de automatische detectie van fouten op de siliciumschijfjes waaruit computerchips worden gemaakt. Een strategisch interessante zet. Door niet alleen inspectiesystemen voor geïntegreerde schakelingen, maar ook voor de grondstof waaruit ze bestaan, te commercialiseren, boort Icos een bredere markt aan waarvan het potentieel in 2008 naar schatting 500 miljoen euro zou bedragen. Ter vergelijking : Icos draaide in 2005 een omzet van 80,6 miljoen euro. Het valt dus te verwachten dat de lancering van de WI-2000 de omzetgroei in 2006 zal aanwakkeren, te meer daar het herstel van de halfgeleidersector zich doorzet. 
We hebben onze winstramingen dan ook opgetrokken, van 2,42 tot 2,85 EUR per aandeel voor dit jaar, en van 1,93 tot 2,35EUR voor 2007.

Koers op het moment van de analyse : 41,13 EUR

Icos Vision Systems is een Belgisch bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerpen, de fabricage en de verkoop van systemen voor visuele inspectie van halfgeleiders (laatste controle voor ze geïntegreerd worden in laptops, gsm’s, auto’s…).

Deel dit artikel