Analyse
Benetton 11 jaar geleden - maandag 24 april 2006

Na jaren begint de toestand eindelijk te verbeteren : de inkomsten stijgen en 2006 wordt wellicht nog beter. Maar de koers is op het nieuws vooruitgelopen.

Aandeel verdwijnt uit onze selectie

Na jaren begint de toestand eindelijk te verbeteren : de inkomsten stijgen en 2006 wordt wellicht nog beter. Maar de koers is op het nieuws vooruitgelopen (+68 % in een jaar tijd) en het aandeel is nu duur.
VERKOPEN.

De Italiaanse producent van casual confectiekleding draaide vorig jaar 3,6 % meer omzet. Dat was vooral te danken aan de goede gang van zaken in Korea en India, aan de uitbreiding van het aantal eigen winkels en aan het feit dat de inkomsten uit Turkije in de groepsrekeningen werden opgenomen. Maar de kosten in verband met de commerciĆ«le expansie, de herinrichting van enkele verkooppunten en de reorganisatie van de afdeling stoffen wogen op de marges en deden de bedrijfswinst met 4 % dalen. Dat de groep met een winststijging van 2,8 % kon uitpakken, was enkel te danken aan een gunstiger fiscaal tarief.
Voor 2006 is Benetton optimistisch : er moeten geen uitzonderlijke uitgaven geboekt worden en het huidige orderboekje is geruststellend. De groep verwacht dan ook een gelijkaardige omzetgroei als in 2005 en denkt dat ze er deze keer in zal slagen de rendabiliteit te verbeteren. We ramen de winst voor 2006 op 0,65 EUR per aandeel. Na de koersstijging van de laatste 12 maanden is het aandeel echter duur geworden. We volgen het niet langer op.

Koers op het moment van de analyse : 12,21 EUR

Het moment is aangebroken om profijt te trekken van de mooie klim van de koers van Benetton (vet, basis 100) die de afgelopen maanden heel wat terrein terugwon op de index van de Italiaanse beurs (fijne lijn).

Deel dit artikel