Analyse
Bank of America 12 jaar geleden - vrijdag 21 april 2006

Lonende strategie, uitstekende resultaten, laag risico en mooi dividendrendement.

Erg goed op dreef

Lonende strategie, uitstekende resultaten, laag risico, mooi dividendrendement en goedkoop aandeel.
KOPEN.

Uitstekend eerste kwartaal : de winst lag 13,5 % hoger dan in dezelfde periode 2005. Dat is vooral te danken aan het eind 2005 overgenomen MBNA, uitgever van kredietkaarten. De integratie verloopt vlot en ondanks de lasten die ermee gepaard gaan zal de nieuwe aanwinst al vanaf dit jaar tot de winst per aandeel bijdragen : de groei van de inkomsten versnelt en een deel van de beoogde besparingen werd al gerealiseerd (er zijn al ongeveer 2000 van de geplande 6000 banen geschrapt).
Intussen blijft Bank of America (BAC) ook werk maken van de uitbouw en het rendabeler maken van de zakenbankpoot. Want deze divisie rijft wel veel inkomsten binnen, vooral uit trading, maar de kosten ontsporen als gevolg van zware investeringen (vooral aanwervingen).
En ten slotte lonkt BAC naar Azië en Europa in de hoop daar nieuwe inkomsten- en winstbronnen te kunnen aanboren. Een toenadering tot de Britse Barclays Bank behoort in dat kader tot de mogelijkheden.
Voor 2006 en 2007 rekenen we op 4,40 en 4,65 USD winst per aandeel. Het dividendrendement bedraagt ongeveer 4,5 % bruto.

Koers op het moment van de analyse : 46,28 USD

Bank of America is de grootste Amerikaanse retailbank; de groep beheert 9,8 % van de deposito’s en is marktleider inzake kredietkaarten; de retailbankpoot is goed voor 54 % van de winst.

Deel dit artikel