Analyse
AT&T 12 jaar geleden - woensdag 26 april 2006

De Amerikaanse operator bewijst eens te meer in staat te zijn om zijn aanwinsten te integreren, wat de vooruitzichten een duwtje in de rug geeft.

Voor wie iets meer durft

De Amerikaanse operator (ex SBC) bewijst eens te meer in staat te zijn om zijn aanwinsten te integreren, wat de vooruitzichten een duwtje in de rug geeft. Goedkoop aandeel.
U MAG KOPEN als u een meer dan gemiddeld risico aanvaardt.

Rekening houdend met de kosten voor de integratie van overgenomen bedrijven steeg de winst in het eerste kwartaal met 37 % tot 0,37 USD per aandeel, en dat was iets beter dan verwacht. Dat is deels te danken aan de omzetstijging van 9 % bij partnerbedrijf Cingular Wireless, dat gespecialiseerd is in mobilofonie en deels ook aan de hogere rentabiliteit van de divisie vaste telefonie, die profiteert van de overname van de vroegere monopolist AT&T (waarna SBC herdoopt werd in AT&T.
De groep bevestigt hiermee haar expaerise inzake integraties. Ook voor de toekomst is dat goed nieuws, want tegen eind dit jaar moet normaal de overname worden afgerond van concurrent BellSouth. Die moet AT&T in staat stellen om beter het hoofd te bieden aan de concurrentie en aan de snelle technologische veranderingen. Intussen is de omzet van de tak vaste telefonie op vergelijkbare basis met 5,5 % gedaald als gevolg van de achteruitgang van de traditionele telefonie en van de beslissing van de groep om niet meer te investeren in bepaalde activiteiten. Voor 2006 rekenen we op 1,52 USD winst per aandeel (integratielasten inbegrepen) en voor 2007 op 1,84 USD.

Koers op het moment van de analyse : 25,60 USD

Deel dit artikel