Analyse
Natuzzi 11 jaar geleden - vrijdag 31 maart 2006

De wereldbekende specialist van salons gaat door een dalletje, maar op grond van de solide financiële situatie zien we de toekomst nog wel zitten.

2005 was een tegenvaller

De wereldbekende specialist van salons gaat door een dalletje, maar op grond van de solide financiële situatie zien we de toekomst op langere termijn nog wel zitten. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Er wordt geen dividend uitgekeerd over het boekjaar 2005. Rekening houdend met het verlies van 0,36 EUR per aandeel in 2005, is dat niet direct een verrassing. Want de activiteit mag zich dan in de loop van het vierde kwartaal gestabiliseerd hebben, over het ganse jaar is de omzet met 11 % teruggevallen tot 670 miljoen euro. Bovendien hebben de herstructureringsmaatregelen niet veel uitgehaald en brokkelde de rendabiliteit af : de bedrijfsmarge die in 2004 nog 5,3 % bedroeg, zakte in 2005 tot -2,2 %. Natuzzi heeft het blijkbaar erg moeilijk om zijn concurrentiepositie op peil te houden. Maar het is niet het enige bedrijf met die problemen. Tal van Europese meubelfabrikanten beklagen zich over de Chinese concurrentie. Ze hebben de Europese commissie zelfs gevraagd om een antidumpingonderzoek te starten. Onzekerheid troef dus, zeker op korte termijn. Gelukkig kan Natuzzi op een solide financiële situatie bogen. Samen met de herstructurering die in mei 2005 op poten werd gezet, moet dat de groep in staat stellen om haar aanbod aan te passen en de crisis te boven te komen. We laten onze winstramingen voor dit en volgend jaar op 0,38 en 0,49 USD per aandeel.

 Koers op het moment van de analyse : 7,33 USD

Natuzzi is een Italiaanse fabrikant van salons en toebehoren voor meubels, vooral bekend om zijn luxe zitbanken.

Deel dit artikel