Analyse
Innogenetics 11 jaar geleden - maandag 6 maart 2006

De betere vooruitzichten voor de afdeling Diagnostics zijn verre van voldoende om de zware verliezen in de Therapeutics te compenseren.

Te optimistisch voor “Diagnostics”

De betere vooruitzichten voor de afdeling Diagnostics zijn verre van voldoende om de zware verliezen in de Therapeutics te compenseren. Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

 Zonder de meerwaarde op de Spaanse dochter, boekte het Gentse biotechbedrijf vorig jaar 0,71 EUR verlies per aandeel (+31 %). Zoals altijd wogen de verliezen van de afdeling Therapeutics zwaar op de resultaten. En het feit dat de testperiode van het hepatitis C-vaccin met 15 maanden verlengd werd, doet de situatie geen goed. Innogenetics zal opnieuw diep in de buidel moeten tasten, maar gelukkig is er nog geld over van de twee kapitaalverhogingen. De divisie Diagnostics zag onder druk van de concurrentie (o.m. van Abbott) de omzet met 19 % en de winst met 96 % teruglopen. Volgens het management moeten de inkomsten van de divisie in 2006 echter met 40 % kunnen toenemen en moeten ze tegen 2008 verdubbelen. Dat lijkt ons te optimistisch. Er zal meer geld binnenkomen (royalty’s van het Amerikaanse TWT voor het gebruik van opsporingstechnieken van het hepatitis C-virus, commissies van Roche op de verkoop van een nieuwe sepsistest), maar zolang het geschil met Abbott niet is opgelost – volgens Innogenetics maakt dat lab onrechtmatig gebruik van zijn technologie –blijft de concurrentie. Voor 2006 verwachten we voor de groep een verlies van 0,40 EUR per aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 12,10 EUR
 

Innogenetics is een Gents biotechnologiebedrijf met twee pijlers : moleculaire diagnostische tests voor besmettelijke (hepatitis, aids), genetische en degeneratieziekten (Alzheimer…) en therapeutische vaccins (hepatitis C en B…).

 

Deel dit artikel