Analyse
BOC Group 11 jaar geleden - donderdag 9 maart 2006

De Britse chemiegroep wordt wellicht overgenomen door zijn Duitse concurrent Linde.

OBA van Linde

De Britse chemiegroep wordt wellicht overgenomen door zijn Duitse concurrent Linde.
HOUDEN en op het bod ingaan.

BOC raadt zijn aandeelhouders aan om in te gaan op het bod van Linde dat 1 600 pence per aandeel biedt (een eerste bod tegen 1 500 pence werd door de Britten verworpen). De operatie moet nog goedgekeurd worden door de Europese en de Amerikaanse concurrentiewaakhonden, maar dat zou geen problemen mogen opleveren (BOC is vooral actief in het UK, Azië en de VS, Linde in Duitsland en Oost-Europa). Mocht hun fiat evenwel op zich laten wachten, dan zullen de aandeelhouders van BOC, dat de dividenduitkeringen opgeschort heeft, een schadevergoeding ontvangen (1/8 van het interim-dividend per week vertraging of 2 pence per week in juni en juli). Indien de operatie afgeblazen wordt, betaalt Linde een schadevergoeding van 75 miljoen pond (±15 pence per aandeel).
Voor het ogenblik noteert het aandeel BOC ongeveer 4 % onder de overnameprijs. Daarmee houdt hij rekening met het feit dat de 1 600 pence pas over enkele maanden betaald worden, terwijl ondertussen geen dividend uitgekeerd wordt, en met de (zeer kleine) kans dat de operatie niet doorgaat.
Hou uw BOC-aandelen in portefeuille en ga op het bod in dat normaal vóór eind september geopend wordt. Indien u uw aandelen nu verkoopt, moet u de transactiekosten dragen. De geboden prijs ligt bovendien 48 % hoger dan de koers waartegen we het aandeel voor het eerst hebben aangeraden (oktober 2005). Als men rekening houdt met het interim-dividend dat op 01/02/06 werd uitgekeerd en met de koers van het pond in oktober 2005 en nu, komt met aan een rendement van 49,7 %.

Koers op het moment van de analyse : 1 539 pence

BOC is een Britse industriële groep die gespecialiseerd is in de productie en de levering van industriële en medische gassen.

Deel dit artikel