Analyse
Benetton 11 jaar geleden - maandag 27 maart 2006

De Italiaanse kledingspecialist zag zijn omzet vorig jaar lichtjes toenemen.

Lichte omzetstijging in 2005

De Italiaanse kledingspecialist zag zijn omzet vorig jaar lichtjes toenemen en rekent vooral op enkele groeilanden om in 2006 een gelijkaardige groei te realiseren. Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

Volgens de voorlopige cijfers die Benetton publiceerde, is de omzet in 2005 met 3,6 % gestegen dankzij de wijziging in de collecties en de goede verkoop in Korea en in het Middellandse-Zeegebied. Volgens de groep zit er 0,61 EUR winst per aandeel in. Dat is iets minder dan in 2004, maar het is niettemin een goed resultaat als men rekening houdt met de langzame reorganisatie die de groep moet doormaken om bij te blijven op een steeds moeilijker markt.
Voor 2006 stelt Benetton een gelijkaardige omzetgroei in het vooruitzicht vooral dankzij de landen rond de Middellandse Zee, Oost-Europa, Korea, China en India. Maar men mag niet uit het oog verliezen dat Benetton voor 4/5 van zijn omzet nog altijd van Europa afhankelijk is.
Voor dit jaar mikt de groep op een bedrijfswinst van zowat 1,00 EUR per aandeel en een nettowinst van 0,66 EUR per aandeel. Onze ramingen komen overeen met die van de groep.

Koers op het moment van de analyse : 12 ,49 EUR

Deel dit artikel