Analyse
Avanquest Software 11 jaar geleden - maandag 27 maart 2006

De Franse specialist voor communicatiesoftware heeft zopas een veelbelovend contract met Intel gesloten.

Mooi akkoord met Intel

De Franse specialist voor communicatiesoftware heeft zopas een veelbelovend contract met Intel gesloten. Maar het aandeel is duur. Het verdwijnt vanaf deze week uit onze selectie en tabellen.
VERKOPEN.

Avanquest, dat al commerciële betrekkingen onderhoudt met tal van grote technologiebedrijven (Dell, Motorola, Hewlett-Packard, Siemens …) heeft zopas een akkoord gesloten met de grootste chipsproducent ter wereld, het Amerikaanse Intel. Met zijn nieuwe communicatiesoftware Mobile Phone Suite zullen de gebruikers van een draagbare computer die uitgerust is met de processor Centrino® Duo® van Intel eender waar ter wereld via een mobiele telefoon van de laatste generatie draadloos kunnen aansluiten op internet. Volgens het studiebureau Gartner, zouden er dit jaar zowat 400 miljoen van die mobieltjes verkocht worden. Dat betekent evenveel potentiële klanten voor Avanquest.
De juiste weerslag van dit akkoord op de verkoop van Avanquest is echter moeilijk in te schatten want de software zal niet automatisch met elke verkochte Centrino® Duo® meegeleverd worden : elke fabrikant van draagbare pc’s heeft de keuze om het programma al dan niet aan te bieden. Maar het akkoord versterkt vast en zeker het imago van Avanquest. Wij trekken onze winstraming voor 2006 van 1,16 tot 1,21 EUR per aandeel op en voor 2007 van 1,32 tot 1,40 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 23,31 EUR

Avanquest Software is een Franse groep die software ontwikkelt voor communicatie, burotica…

Deel dit artikel