Analyse
AGF 11 jaar geleden - dinsdag 21 maart 2006

Het aandeel heeft heel wat te bieden.

Uitstekende resultaten 2005

Goede resultaten, verhoging van het dividend, mooie vooruitzichten, lonende strategie, laag risico en kans op een overname : het aandeel heeft heel wat te bieden. Het is bovendien goedkoop.
KOPEN.

Met 8,96 EUR (+17 %) lag de winst per aandeel in 2005 hoger dan verwacht. De zaken liepen goed en bovendien realiseerde de bank meer meerwaarden dan in 2004. Op grond van deze resultaten en van de nog altijd zeer goede vooruitzichten lijken de voor 2008 vastgestelde doelstellingen haalbaar. Teken van vertrouwen, het dividend wordt met 38,5 % opgetrokken tot 3,60 EUR bruto. De groep die nu zeer winstgevend is, wil de groei van haar inkomsten nog versnellen. Ze is van plan om haar verzekeringspoot in België en in het Middellandse-Zeebekken nog verder uit te breiden. In Frankrijk wil AGF proberen zijn productiviteit op te voeren door het openen van nieuwe verkooppunten, het aanwerven van algemene agenten en het uitbreiden van het aanbod van bankdiensten. Voorts wil de groep in het buitenland haar positie verstevigen in twee beloftevolle segment : de bijstandsverzekering en de kredietverzekering (wereldleider).
En ten en tenslotte is er nog altijd de hoop dat er vroeg of laat een bod komt op het aandeel, met name vanwege de moederonderneming, het Duitse Allianz.

Koers op het moment van de analyse : 93,20 EUR


De mooie resultaten en overnamespeculaties verklaren de ruime voorsprong van de koers van AGF (vet, basis 100) op de index van de Europese financiële sector.

De groep AGF is de tweede Franse verzekeraar, voor 58 % in handen van Allianz;  vooral actief in Frankrijk, maar ook in België en in  Middellandse-Zeegebied.

Deel dit artikel