Analyse
Icos Vision System 11 jaar geleden - vrijdag 24 februari 2006
Het Belgische bedrijf profiteert ten volle van het herstel in de halfgeleidersector en blijft veel investeren in Onderzoek en Ontwikkeling.

De zaken draaien op volle toeren

Het Belgische bedrijf profiteert ten volle van het herstel in de halfgeleidersector en blijft veel investeren in Onderzoek en Ontwikkeling om zijn toekomstige groei te stimuleren. Het aandeel is evenwel duur. VERKOPEN.

Icos Vision Systems (IVS) sloot 2005 conform onze verwachtingen met een winst per aandeel van 1,28 EUR af. De zwakke start die het boekjaar kende werd meer dan goed gemaakt door het laatste halfjaar. Het herstel van de halfgeleidermarkt dat in het derde kwartaal op gang kwam, zette sterk door in het vierde, wat voor IVS resulteerde in een forse omzetgroei (+45 % t.o.v. het derde kwartaal). Ook de marges namen toe. Voor de toekomst is de directie optimistisch, ten minste voor de korte termijn. Voor het eerste kwartaal 2006 stelt ze een omzetgroei van niet minder dan 20 % in het vooruitzicht (t.o.v. het vierde kwartaal 2005), een o.i. haalbare kaart. Niet alleen zit de halfgeleidersector nog altijd in de opgaande fase van de conjunctuurcyclus , maar de investeringen in O&O gaan stilaan ten volle vruchten afwerpen. Zo heeft de groep haar gamma inspectiesystemen uitgebreid met producten voor een ruimer cliĆ«nteel. 2006 wordt dus allicht een solide jaar. We mikken op een winst per aandeel van 2,42 EUR. We verwachten evenwel dat de halfgeleidersector vanaf 2007 over zijn hoogtepunt zal zijn en dat de winst per aandeel zal dalen tot 1,93 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 42,50 EUR

 

Deel dit artikel