Analyse
GlaxoSmithKline 12 jaar geleden - maandag 13 februari 2006

De Britse farmagroep publiceert goede resultaten en legt de basis van haar toekomstige winstgroei.

Goede resultaten en vooruitzichten

De Britse farmagroep publiceert goede resultaten en legt de basis van haar toekomstige winstgroei. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Zoals verwacht was 2005 goed. Op vergelijkbare basis nam de omzet met 7 % toe. De verkoop van Advair (tegen astma), het belangrijkste geneesmiddel van de groep (16 % van de omzet) is nog gestegen (+22 % in het vierde kwartaal) ondanks de reserves die de Amerikaanse controleautoriteit in november uitte (mogelijk gevaar). De algemene en de commerciĆ«le kosten bleven stabiel zodat de bedrijfsmarge toenam (van 28,8 tot 31,7 %). Het bedrijfsresultaat kwam daardoor 16 % hoger uit en de winst per aandeel klom met 18 % tot 82,6 pence (op vergelijkbare basis). Dit jaar wil GSK dankzij de nieuwe inkoop van eigen aandelen, de verdere groei van zijn stergeneesmiddelen en de commercialisering van 7 nieuwe producten een stijging van de (vergelijkbare) winst per aandeel van zowat 10 % realiseren. We hebben onze winstprognose voor 2006 opgetrokken tot 91 pence per aandeel. De groep hoopt dit jaar 7 nieuwe homologatiedossiers te kunnen indienen, een beloftevol vooruitzicht m.b.t. de toekomstige winstgroei. Bovendien sluit ze overnames niet uit, maar de operaties moeten een hoge slaagkans hebben en de aanwinsten moeten makkelijk te integreren zijn en mogen niet op de marges wegen. Die doelwitten riskeren eerder zeldzaam te zijn.

Koers op het moment van de analyse : 1473,00 pence

GlaxoSmithKline is een Britse farmagroep, in 2000 ontstaan uit de fusie van Glaxo Wellcome en SmithKlineBeecham. Een van de tenoren van de sector.

Deel dit artikel