Analyse
Cytyc 11 jaar geleden - maandag 6 februari 2006
Goede resultaten en goede vooruitzichten.

Succesvolle aflossing van de wacht

Goede resultaten en goede vooruitzichten. Het aandeel blijft correct gewaardeerd. 
HOUDEN.

De resultaten over het vierde kwartaal lagen in de lijn van de verwachtingen en waren van goede kwaliteit. Over het ganse jaar steeg de omzet met bijna 30 % en de winst per aandeel (zonder eenmalige elementen) met 25 % tot 1,04 EUR. De nieuwe groeipolen die de groep de afgelopen jaren ontwikkelde, waren blijkbaar een schot in de roos en ze zullen ook de komende jaren de groei ondersteunen.
Het gaat enerzijds om de tests voor de opsporing van borstkanker, een domein waarin Cytyc zich met succes blijft ontwikkelen buiten de VS. De buitenlandse verkoop van deze tests steeg vorig jaar met 25 % en ze zijn nu goed voor 14 % van de omzet van de afdeling diagnostiek (12 % in 2004), met 20 % in het vizier tegen 2008.
Anderzijds gaat het om de portefeuille therapeutische producten die de laatste twee jaar ontwikkeld werd. De verkoop van producten voor de behandeling van buitensporige menstruatiebloedingen en van borstkanker steeg vorig jaar met 130 % (o.m. dankzij de overname van Proxima Therapeutics in maart 2005, die volgens ons voor 25 % tot die groei bijdroeg). Vernieuwend en nog niet erg doorgedrongen op de markt, bieden deze producten interessante perspectieven.

Koers op het moment van de analyse : 28,88 USD

De Amerikaanse groep Cytyc is marktleider in de VS voor tests voor de opsporing van baarmoederhalskanker. Ook actief in therapeutische producten voor de behandeling van borstkanker een buitensporige menstruatiebloedingen.

 

Deel dit artikel